Reklama
Astro enciklopedija
Uskoro u prodaji

Knjiga_Sportska_astrologijaU prodaju će uskoro izaći knjiga "Sportska astrologija". Od sadržaja iz knjige izdvajamo: sve tehnike prognoziranja sportskih dogadjaja, najzastupljeniji aspekti kod pobednika, pokazatelji velikih iznenadjenja, lični horoskop prečica do uspeha, potencijal i sportski talenat u horoskopu, poznati klubovi sve više koriste usluge astrologa, sportska astrologija u praksi, horoskopi sportista - 300 kompletnih horoskopa poznatih sportista i trenera sa analizama i prognozama.

Natalna karta
Natalna karta je grafički prikaz ucrtanih astroloških simbola koji predstavljaju nebeska.. Ukoliko želite da uradite svoju natalnu kartu, možete to uraditi ovde. Unesite svoje podatke i natalna karta (horoskop) je gotova za nekoliko sekundi. Kliknite ovde natalna karta horoskop
Astro enciklopedija
Kuće astrološke (polja)

Nebeski svod je podeljen prema mestu i satu rodjenja na 12 polja. Njih 6 se nalazi ispod horizonta, a ostale iznad. Traženje longitude njihovih tačaka, izražene u stepenima ekliptike, je operacija domifikacije i njihovo rasprostiranje varira prema Zemljinoj latitudi mesta rodjenja (od 15° do 60° u umerenoj zoni) odakle i činjenica da jedno polje može da pokriva dva ili tri znaka zodijaka. Primetimo povodom toga, da, kako latituda raste, tj, kako se približava polu, dolazi do smanjivanja opsega Polja; ovaj argument koriste protivnici astrologije, kao što je Paul Couderc, direktor pariske opservatorije: „Severni pol ekliptike nalazi se 23° 5’od nebeskog severnog pola“, pisao je u jednom svom delu. „Tačke Zemlje koje se nalaze na polarnim krugovima, imaju svoj zenit na 23° 5’od nebeskog pola. Dakle, u toku dnevnog kretanja, pol ekliptike svakog dana prlazi zenitom svih tih mesta na zemlji. Onda, ekliptika koincidira sa horizontom, i ne prelazi više kroz nijedno polje. Za nesrećnike koji se rode u tom trenutku ne postoji horoskop“. (L’astrologie P. U. F. Coll. „Que fais-je?!“). ovaj argument koji je astrolozima poznat dugo vremena nije izgledao oboriv. Jedni odovaraju da se astrološka tradicija nastala u Vavilonu, odnosi na jevrejsko-hrišćansku civiilizaciju. Ova teza, dosta proizvoljna i nešto rasistička, izgleda neodrživa. Drugi, ozbiljniji, tvrde da uslovi života naraoda koji žive u tom podneblju, osudjuju narod na takav život, a njihove karte neba, bilo koliko da su skučene, dovoljno otkrivaju njihovu sudbinu. Sledeći podaci rezultiraju jednom sintezom odnosa koji su u skladu sa onima koje ističu Andre Barbult i Osvald Wirth, obnovitelji ezoteričkih učenja na početku XX veka.

I Polje (latinski naziv Vita, život): sve ono što se odnosi na ličnost i karakter. Barbault: čovek, lice u lice sa sobom i za sebe samog. Wirth: ono što pojedinac donosi na ovaj svet rodjenjem.

II Polje (lucrum, korist): sve što se odnosi na materijalna dobra, hranu, inspiraciju. Barbaut: svet dobara. Wirth: ono za šta pojedanc ima snagu da uradi hraneći se, potom ono što se odnosi na sticanje dobara, bogatstvo.

III Polje (fratres, braća): poruke, druženja, kratka putovanja, promene. Barbault: okolni svet. Wirth: prilagodjavanje sredini, obrazovanje.

IV Polje (genitor, otac): roditelji, nasledstvo,nekretnine, stan, skrivena blaga, sahrane, ugled natusa posle smrti. Barbault: svet u njegovoj bitnosti. Wirth: tajanstveno posledovanje nasledja.

V Polje (filiti, deca): deca, ljubav, zadovoljstva, igre, pokloni, ukrasi. Barbault: kreativni i rekreativni svet. Wirth: ono što pojedinac ispoljava.

VI Polje (valetudo, zdravlje): pokazatelj zdravstvenog stanja, bolesti, životne borbe, ukrašavanje, stanari, posluga. Barbault: domaći svet, kuluk, strah od rada, zabrinutost za zdravlje. Wirth: zadaci, teškoće u osvarivanju pobeda.

VII Polje (sxor, suprug): brak, žena, propasti, razvodi, svadje, suovori, druženje. Barbault: istomišljenici, i protivnici. Wirth: smanjenje individualnostti, druženje sa drugima.

VIII Polje (mors, smrt): posao, tuga, strah, treće doba, smrt, nasledstva. Barbault: svet kriza. Wirth: ravnodušnost, produhovljenje, staračka nemoć.

IX Polje (pregrinatio, putovanje): velike apstraktne ili konkretne promene, duga putovanja, religija, znanje, okultizam, onirizam. Barbault: udaljeni svet, uzvišene tekovine duha i duše. Wirth: istraživanje nepoznatog, traženje istine.

X Polje (regnum, vlast): sve ono što se odnosi na dostojanstvo, slavu, uspeh, ambicije, posao i majku, dodatak četvrtom polju. Barbault: društveni svet. Wirth: životni cilj.

XI Polje (amici, prijatelji): prijateljstva, nadanja, zaštitnici, projekti, društvenost. Barbault: svet afiniteta. Wirth: simpatije.

XII Polje (inimici, neprijatelji): skrivena neprijateljstva, progoni, kleve, izdaje, zamke svih vrsta. Barbault: svet iskušenja. Wirth: ono što izmiče pojedincu i što ga prevazilazi, sve ono čiji je on nemoćni zatvorenik.

U jednom horoskopu oblasti kjima upravljaju različita polja jesu egzaltirane ili oslabljene zavisno od prirode aaspekata planeta koje tuda prolaze.

pitajte astrologa
Pročitajte korisne tekstove u nekim od najposećenijih kategorija:
Godišnji horoskop za 2010
godišnji horoskop za sve zodijačke znake, ljubav, seks, posao, zdravlje, porodica, saveti...
Uporedni horoskop
zanimljivi tekstovi o uporednim horoskopima i slaganju zodijačkih znakova
Horoskop podznak
astrološki tekstovi o podznaku, neki od naslova: izračunaj podznak, osobine podznaka...
Erotski horoskop
kakav seks odgovara kom zodijačkom znaku. Erotski horoskop za žene i muškarce
licni horoskop
Ukoliko želite da naručite lični horoskop, nećemo vam reći da ćete dobiti tri, pet ili šest pisanih stranica što se obično nudi na internetu. Dobićete natalnu kartu i tumačenje sa preciznim prognozama koje će vam biti od koristi u životu. U zavisnosti od horoskopa to može biti samo jedna pisana stranica, a može ih biti i više. To uglavnom nije bitno, jer količina teksta nema nikakav značaj u poredjenju sa konkretnim i kvalitetnim prognozama koje vam mogu biti od velikog značaja. Naručite lični horoskop
o zodijaku
Zodijak je prostor nebeskog Zodijak_horoskopsvoda koji se pruža oko ekliptike. Po dužini se sastoji od 360° i po širini 18°. Zodijak se deli na 12 jednakih znakova od po 30°. Zbog pojave precesije i mešanja astroloških znakova sa sazvežđima, protivnici astrologije
o planetama
Kliknite na neku od planeta i pročitajte njene karakteristike, dostojanstva, vladarstva, uticaje i ispoljavanja u znacima, poljima, medjusobnim aspektima.
planeta Jupiter
sunce      jupiter
mesec     saturn
merkur    uran
venera    neptun
mars       pluton
o poljima
Horoskop se pored znakova i planeta sastoji i od dvanaest polja. Svako polje ima svoja zasebna značenja i u kombinaciji sa planetama, znacima i aspektima omogućava precizno tumačenje i prognoziranje. Pročitajte o značenjima polja i o vladarima polja. Opširnije
o aspektima
Astrološki aspekti su najznačajnije oružje sa kojima raspolaže astrologija kada su tumačenja horoskopa i prognoze u pitanju. Možemo ih podeliti u primarne i sekundarne (glavne i sporedne), a zatim i na dobre i loše (pozitivne i negativne)..
predikcije

Osnovna svrha astrološkog predmeta su predikcije. Kod mnogo astrologa u poslednje vreme dosta zapostavljene, predimenzionirane i preformulisane. One su krajnja tačka kojoj teži svaki profesionalni astrolog koji je ozbiljno ušao u izučavanje astrološkog predmeta. Ukoliko vam astrolog kaže da ste pozitivna i emotivno osetljiva ličnost, možda ćete imati neke koristi od toga, ali ukoliko vam kaže nemojte ni slučajno putovati tada i tada, onda to puno korisnije zvuči. Ovladati predikcijama i steći kvalitetno znanje iz ove oblasti nije uopšte lako i potrebno je mnogo rada i iskustva. Osnovne i najbitnije predikcione kategorije su: progresije, direkcije i tranziti...
Pročitajte sve o predikcijama

horoskopski_znaci

Astrologija

Natalna astrologija
Tradicionalna astr.
Medicin. astrologija
Mundana astrologija
Elekciona astrologija
Horarna astrologija
Sportska astrologija
Sinastrija
Zapadna astrologija
Indijska astrologija
Arhiva horoskopa

Horoskopi

Horoskopi političara
Boris Tadić
Aleksandar Vučić
Mladjan Dinkić
Tomislav Nikolić
Velja Ilić
Božidar Djelić
Čedomir Jovanović
Vuk Jeremić
Vojislav Koštunica
Vuk Drašković
Vojislav Šešelj
Ivica Dačić
Nenad Čanak

Horoskopi popularno
Ceca Ražnatović
Seka Aleksić
Željko Joksimović
Ana Nikolić
Tomislav Karadžić
Ratko Mladić
Branka Nevestić
Ana Ivanović
Jelena Janković
Emina Jahović
Milorad Ulemek
Saša Ćurčić
Marija Šerifović
Novak Djoković
Bin Laden
Papa Bnedikt

horoskopi poznatih »

Pojmovi vladarstva

U astrologiji svaka stvar, predmet, osobina, događaj pripadaju pod vladarstvo neke planete, znaka ili polja. Pogledajte vladarstva za sve pojmove poredjane po abecedi:

A  B  C  Č  Ć  D  DŽ  DJ

E  F  G  H  I  J  K  L  LJ

M  N  NJ  O  P  R  S  Š

T  U  V  Z  Ž

Zvezde u astrologiji

Sve bitne zvezde u astrologiji. Pročitajte o značenjima fiksnih zvezda Galaksija

zabavna astrologija
Sinastrija Astrologija odnosa
Ljubavni - uporedni horoskop
Kako osvojiti simpatiju
Kako vratiti staru ljubav
Astrologija i ljubav
Pozitivne i negativne osobine astroloških znakova
Pomoć astrologije kod izbora partnera
Slaganje horoskopskih znakova
Horoskopski znaci u seksu
Horoskopski znaci u braku
Afrodizijaci za vaš zodijački znak
Erotski horoskop
Galerija astroloških slika
Slaganje znakova u 2010
Horoskop igara na sreću 2010

Znak ili podznak
Horoskopi država i gradova
Inteligencija u horoskopu
Horoskop podznak
Horoskop i saobraćaj
Astro znaci i novac
Biseksualnost
Šta poznati misle o horoskopu?
Zanimljivosti
Parfemi i zodijak
Talismani i amajlije za zodijačke znake
Godišnji horoskop 2009
Horoskop - nova godina
Horoskop putovanja 2009
Godišnji horoskop 2010

feng shui
Feng shui za vaš dom

Feng shui na radnom mestu

Feng shui u dvorištu (vrtu)

Feng shui simboli

Feng shui kalendar

Feng shui talismani i amajlije