Reklama
Astro enciklopedija
Uskoro u prodaji

Knjiga_Sportska_astrologijaU prodaju će uskoro izaći knjiga "Sportska astrologija". Od sadržaja iz knjige izdvajamo: sve tehnike prognoziranja sportskih dogadjaja, najzastupljeniji aspekti kod pobednika, pokazatelji velikih iznenadjenja, lični horoskop prečica do uspeha, potencijal i sportski talenat u horoskopu, poznati klubovi sve više koriste usluge astrologa, sportska astrologija u praksi, horoskopi sportista - 300 kompletnih horoskopa poznatih sportista i trenera sa analizama i prognozama.

Natalna karta
Natalna karta je grafički prikaz ucrtanih astroloških simbola koji predstavljaju nebeska.. Ukoliko želite da uradite svoju natalnu kartu, možete to uraditi ovde. Unesite svoje podatke i natalna karta (horoskop) je gotova za nekoliko sekundi. Kliknite ovde natalna karta horoskop
Planete
Sunce

Astronomske karakteristike Sunce
Površina:
Masa:
Udaljenost od zemlje:
Prečnik:
Brzina:

Astrološke karakteristike
Osobine: vatreni, fiksni znak
Dostojanstvo: u Lavu
Izgon: u Vodoliji
Egzaltacija: u Ovnu
Pad: u Vagi

Sunce je najbitnije nebesko telo koje u astrologiji odredjuje zodijački tip, koji je preciziran analizom mnogih pokazatelja. Reći za nekoga da je rodjen na primer u znaku Ovna, znači da je on rodjen u trenutku kada je Sunce prolazilo znakom Ovna posmatrano sa planete Zemlje. Sunce je muška planeta i odnosi se na instiktivnu muškost. Simboliše zračenje, vitalnost, spoljni život, oca, šefa, muža, uspeh, slavu, moć...

Sunce u znacima
Sunce u Ovnu
Osoba rodjena u vreme prolaska Sunca kroz znak Ovna poseduju pionirski istraživački duh, stalno je u otkrivanju novih i neistraženih teritorija i po prirodi je avanturista. Osoba voli da dominira, hrabra je, snažna, energična i smela. Sa druge strane, moguće je da kada je Sunce u lošim aspektima ispoljava agresivnost i postane gruba, čak i sadistički nastrojena. Mladost duha joj omogućava da napreduje na svim poljima, fizičkom, intelektualnom i emotivnom. U karakteru postoji izvesna paradoksalnost: -Ovan je dominantan, ali mrzi tiraniju, zna da ispolji poštovanje.
Sunce u Biku
Osobi rodjenoj u znaku Bika, Venera, njegova dominantna planeta donosi šarm, lepotu i ljubav. Tokom većine života ostaje dete u duši sa svom svojom naivnošću bez obzira na godine. Ipak poseduje i veliku dozu egocentričnosti, osetljive emocije i lošu procenu opasnih situacija, ali bez obzira na sve njegove vrline ipak odnose prevagu nad manama. Idealan je prijatelj na koga se možete uvek osloniti, oprašta sitne uvrede, ali kad neko prevrši svaku meru Bik postaje nemilosrdan neprijatelj.
Sunce u Blizancima
Osobu rodjenu u znaku Blizanaca karakterišu hrabrost, nemiran duh, retoričke sposobnosti, konstantna potreba sticanjem znanja, pa shodno tome u većini slučajeva Blizanci su vrlo obrazovani ljudi. Svoju snagu pronalaze u konstantnoj kako fizičkoj, tako i u mentalnoj aktivnosti. Suprotno, tome on može da postane nepodnošljivo biće koje je samo sebi dovoljno, nemareći za osećanja i potrebe osoba koje ga okružuju. Njegov fizički izgled i šarm ga čine privlačnim za suprotan pol, pa shodno tome može vremenom da postane u veliko meri narcisoidan.
Sunce u Raku
Vodeni aspekt, a ko i Mesečeva priroda, čine suštinu dubine i misterioznosti koje se vezuju za znak Raka. Karakter osobe rodjene u znaku Raka farmira se u ranom detinjstvu, pa razni loši i dobri dogadjaji obeležiće njegovu prirodu. Osoba sa Suncem u Raku odlikuju nežnost, intuitivnost, naivnost, romantičnost, nežnost i blagost, ali i posesivnost. Simpatičan, potpuno se predaje svima kojima je potrebno prijateljstvo. Budući da je odan, uopšte ne podnosi izdaju, ukoliko nje dodje zatvara se u sebe i prepušta se pesimizmu.
Sunce u Lavu
Budući da je Sunce u Lavu u svom dostojanstvu osoba rodjena u ovom znaku poseduje sve karakteristike Sunca. Karakterišu je: snaga, trijumfalni ponos, ambicija, želja za savršenstvom i apsolutnošću, ali i oholost, preterana gordost. Svestan je svojih vrednosti, odan, plemenit, nesposoban za izdaju, dok sa druge strane ne zna da bude diskretan. Očekuje da mu se svi dive, a u suprotnom postaje nesnosan. Rodjeni lider, ne prihvata podredjeni položaj i spreman je da uloži i poslednji atom snage kako se istako i došao do rukovodećeg položaja.
Sunce u Devici
Talentovana, analitičana, u većini slučajeva obdarena živom inteligencijom, težieći savršenstvu često bude paralisana strahom od poraza. Na prvi pogled hladna, ponekad ledena, ispod svoje maske se nalazi osoba koja traga za toplinom i bezuslovoj ljubavi. Pod uticajem zemaljskog elementa, uvek je u potrazi za konkretnim, praktičnim vidom stvari, a najpre životnoj sigurnosti. Zahvaljujući svojoj eleganciji, živosti i lepim manirima devica pleni svojom pojavom.
Sunce u Vagi
Vazdušni element rodjenog u znaku Vage daje mu optimističnu, veselu ćud, koja osobi rodjenoj u ovom znaku olakšava prolazak kroz teške periode u životu. Venera kojoj je dostojanstvo u Vagi daje ovim osobama neosporni šarm i preimićstvo tokom zavodjenja, koji im pomaže da nadju izlaz iz situacija koje na prvi pogled deluju bezizlazne.teži ka posedovanju prefinjenih materijalnih dobara i često je omiljena u društvu.
Sunce u Škorpiji
Zbog uticaja plutona koji zajedno sa marsom vlada Škorpijom osoba rodjena u ovom znaku deluje tajanstveno, nepoverljivo i povučeno u sebe. Voli da ide iz krajnosti u krajnost, često materijalista, intuitivna i obdarena veoma živom maštom često upada u nepotrebne nevolje. Odana i verna, u velikoj meri emotivna, uporna, neustrašiva, ne ume da prašta i poseduje sklonost ka osveti. Fizičko i emotivno zadovoljstvo su za osobu rodjenu u znaku škorpije neraskidivo povezani i bez njih ne može da funkcioniše u potpunosti.
Sunce u Strelcu
Osoba rodjena u ovom znaku je individualista, zaljubljena u avanture i široke prostore. Poseduje sklonost ka oholosti, ne prihvata sugestije i savete bez obzira na ishod. Nije obuzet sticanjem materijalnih diobara, avanturista u duši često uspeva na profesionalnom planu. Dominantna planeta Jupiter, daje mu šarm o kome može samo da se sanja, što mu u velikoj meri lakšava zavodjenje. Retko se u potpunosti odriče svoje slobode i retko se vezuje u potpunosti za jednog partnera.
Sunce u Jarcu
Saturnov tomalitet karakteriše osobu kao stidljivu, ponekad smetenu, gotovo uvek zabrinutu, savesnu, ogorčenu. Prevelika ozbiljnost prati osobu od rodjenja do zrelog doba upravo zbog vladavine Saturna, ipak donosi mu i ekonomičnost, intuitivnost i stabilnost koja ume da bude od velike koristi kako godine odmiču. Žemaljska priroda ga podstiče da teži sigurnosti u životu, kako na finansijskom, tako i na emotivnom planu. Neverstvo i izdaju ne prašta ni u kom slučaju bez obzira na emocije koje gaji prema partneru i prijateljima.
Sunce u Vodoliji
Uranov tonalitet osobi na prvom mestu daje težnju za nezavisnošću na svim poljima. Ne trpi ograničenja i rokove. Često teži nedostižnim idealima, ne prihvatajući poraz čak ni nakon godina truda i rada nastavlja da se bori. Potreba za neprekidnim davanjem može ga dovesti u neprijatnu situaciju, savršen prijatelj na koga se uvek možete osloniti. Težnja ka pronalascima i istraživanju često umeju da mu donesu priznanje za kojim toliko teži. Human, preterano zabrinut i tvrdoglav su osobine koje na prvom mestu krase jednu Vodoliju.
Sunce u Ribama
Iako teška za medjusobnu komunikaciju i razumevanje Ribe na prvom mestu karakterišu, razum, intuitivnost, smirenost. Retko je egoista, saoseća sa drugima i često je rado vidjen u društvu. Pod uticajem Neptuna poseduje veliku duhovnost, intuiciju, i veliku sposobnost imaginacije. Idealist i romantičar često bude razočaran u partnera i ljude koji ga okružuju. Podložne su depresiji i često lako podpadaju pod uticaj narkotika i alkohola.

Sunce u poljima
Sunce u prvom polju
Sunce u prvom polju horoskopa predstavlja osobu jakih moralnih principa, iskrenu, ambicioznu, autoritativnu. Ukoliko je Sunce pod uticajem loših aspekata malefičnih planeta, osoba može biti sklona egoizmu, prepotentna, nadmena. Inače Sunce u prvom polju ima veoma povoljan uticaj. Osobu daruje optimizmom, velikodušnošću, moralom, hrabrošću, naročito ako se nalazi u povoljnim aspektima. Osoba sa ovom pozicijom najbitnijeg nebeskog tela u astrologiji gotovo uvek je predodredjena za uspehe.
Sunce u drugom polju
Sunce u drugom polju horoskopa označava na prvom mestu povoljnu finansijsku situaciju, čak slobodno možemo reći zavidnu. Ukoliko je sunce aflikovano od strane malefičnih planeta može ukazivati na rasipnički život zbog težnje ka životu „na visokoj nozi“. Takodje pozicija Sunca u drugom polju govori o ocu koji finansijski u velikoj meri podržava osobu, kao i uspeh ka sticanju novca uz pomoć ljudi na položaju.
Sunce u trećem polju
Sunce u trećem polju horoskopa donosi poštovanje rodjaka i komšija, kao i dobročinstvo sa njihove strane. Može govoriti i o istaknutoj braći, sestrama. Uspešna poslovna putovanja, velike retoričke, intelktualne sposobnosti, naročito kroz izražavanje svojih stavova i ideja pismenim putem. Ukoliko je Sunce afliktovano možete biti diskreditovani preko pisma, priznanja ili izveštaja, a može doći i do problema u saobraćaju.
Sunce u četvrtom polju
Sunce u četvrtom polju horoskopa govori o skladnom domu, kako u detinjstvu tako i kasnije u životu. Može se odnositi na prostran, lep stambeni prostor u kome osoba živi, ali i o nasledstvu nekretnine. Takodje govori i uspešnom ocu koji je na osobu ostavio veliki uticaj. Uspeh se takodje može očekivati i ukoliko je osoba vezana poslom za dom u kom živi ili se bavi prometom nekretnina. Ukoliko je Sunce na ovoj poziciji aflikovano govori o neskladnom odnosu unutar doma i gubitke kroz njega.
Sunce u petom polju
Sunce u petom polju horoskopa odnosi se na uspeh i slavu do kojih se dolazi preko mesta za zabavu ili bavljenjem sportom. Ukazuje na uspešnu decu i sreću kroz njih. Takodje govori i o uspešnim vezama i ljubavima sa uticajnim,uspešnim i dominantnim osobama. Osobe sa ovom pozicijom Sunca mogu očekivati i dobitke preko igara na sreću. Ukoliko je Sunce aflikovano može govoriti o gubicima kroz kocku i mesta za zabavu, gubitak autoriteta kod dece, kao i probleme sa njima. Veze će takodje biti neuspešne zbog velike želje oba partnera dominacijom.
Sunce u šestom polju
Sunce u šestom polju horoskopa ukazuje na autoritekt koji imate na ljude koji vas okružuju na poslu. Vremenom najverovatnije uspevate da se izborite za rukovodeću poziciju. Sunce u ovom polju takodje govori i da ste dobrog zdravlja, pa ukoliko i dodje do nekih problema ishod će biti povoljan. Ukoliko je Sunce aflikovano možete očekivati sukobe sa autoritetima, a ako se vi nalazite na rukovodećoj poziciji, doneće vam probleme sa podredjenima. Zdravlje je u ovom slučaju takodje ugroženo i trebalo bi obratiti posebnu pažnju na njega.
Sunce u sedmom polju
Sunce u sedmom polju horoskopa govori na prvom mestu o bračnom partneru koji je uspešna i uticajna osoba. Takodje govori i o tome da vama kao osobi nedostaje sjaj i uspeh pa pokušavate ove nedostatke da nadoknadite kroz partnera. Moćni i uticajni prijatelji kao i uspeh u javnom životu takodje su neizostavni deo vaše stvarnosti. Ukoliko je Sunce aflikovano možete očekivati sukob sa partnerom zbog borbe oko prevlasti koja će od početka vladati u vašem braku. Takodje sukob sa ludima od autoriteta i osuda javnosti će vas pratiti tokom života.
Sunce u osmom polju
Sunce u osmom polju horoskopa, na prvom mestu govori o dobicima kroz nasledstvo kao i stabilno zdravlje i dug život. Može vas privući i bavljenjem ili izučavanje ezoterije. Ako je Sunce aflikovano govori o gubitku nasledsta, kao i novčane gubitke. Može govoriti o ranijoj smrti oca, a u ženskom horoskopu o udovištvu.
Sunce u devetom polju
Sunce u devetom polju horoskopa govori o visokom obrazovanju, životu u inostranstvu, kao i o uspešnim kontaktima sa ljudima koji nisu sa ovih prostora. Takodje govori visokom stepenu produhovljenosti i okrenutosti religiji i izučavanju filozofije. Ako je Sunce afliktovano govori o nezavršenim studijama, nepovoljnim dogadjajima u inostranstvu i na putovanjim, kao i o ateizmu.
Sunce u desetom polju
Sunce u desetom polju horoskopa govori o rukovodećoj poziciji na radnom mestu nevezano za izbor zanimanja. Na okolinu ostavljate povoljan utisak i na vas gledaju sa strahopoštovanjem. Govori i o supešnom i uticajnom ocu koji je imao veliki uticaj na osobu. Ukoliko je Sunce aflikovano govori o nedostižnoj želji za slavom i moći, kao i o sukobima sa autoritetima. Može ukazivati i na pad sa položaju usled gubitka časti ili diskreditacije.
Sunce u jedanaestom polju
Sunce u jedanaestoj kući govori o moćnim i uticajnim prijateljima koji vam pružaju zaštitu i pomoć tokom života. Takodje govori i o vašem postovanju prema autoritetima. Ako je Sunce u lošim aspektima mogući su problemi.
Sunce u dvanaestom polju
Sunce u dvanestom polju horoskopa govori o mogućem članstvu u tajnim organizacijama, poput masona, kao i o mogućem profesionalnom pozivu špijuna koji se svakodnevno susreće sa neprilikama ali iz njih izlazi kao pobednik. Može govoriti i o zaposlenju u nekoj ustanovi zatvorenog tipa, kao i o višem apstraktnom umu sposobnom da pronikne u tajne nepojmljivog Ukoliko je Sunce aflikovano može govoriti o sukobu sa zakobnom kao i o problemima koje je otac imao tokom života.

pitajte astrologa
Pročitajte korisne tekstove u nekim od najposećenijih kategorija:
Godišnji horoskop za 2010
godišnji horoskop za sve zodijačke znake, ljubav, seks, posao, zdravlje, porodica, saveti...
Uporedni horoskop
zanimljivi tekstovi o uporednim horoskopima i slaganju zodijačkih znakova
Horoskop podznak
astrološki tekstovi o podznaku, neki od naslova: izračunaj podznak, osobine podznaka...
Erotski horoskop
kakav seks odgovara kom zodijačkom znaku. Erotski horoskop za žene i muškarce
licni horoskop
Ukoliko želite da naručite lični horoskop, nećemo vam reći da ćete dobiti tri, pet ili šest pisanih stranica što se obično nudi na internetu. Dobićete natalnu kartu i tumačenje sa preciznim prognozama koje će vam biti od koristi u životu. U zavisnosti od horoskopa to može biti samo jedna pisana stranica, a može ih biti i više. To uglavnom nije bitno, jer količina teksta nema nikakav značaj u poredjenju sa konkretnim i kvalitetnim prognozama koje vam mogu biti od velikog značaja. Naručite lični horoskop
o zodijaku
Zodijak je prostor nebeskog Zodijak_horoskopsvoda koji se pruža oko ekliptike. Po dužini se sastoji od 360° i po širini 18°. Zodijak se deli na 12 jednakih znakova od po 30°. Zbog pojave precesije i mešanja astroloških znakova sa sazvežđima, protivnici astrologije
o planetama
Kliknite na neku od planeta i pročitajte njene karakteristike, dostojanstva, vladarstva, uticaje i ispoljavanja u znacima, poljima, medjusobnim aspektima.
planeta Jupiter
sunce      jupiter
mesec     saturn
merkur    uran
venera    neptun
mars       pluton
o poljima
Horoskop se pored znakova i planeta sastoji i od dvanaest polja. Svako polje ima svoja zasebna značenja i u kombinaciji sa planetama, znacima i aspektima omogućava precizno tumačenje i prognoziranje. Pročitajte o značenjima polja i o vladarima polja. Opširnije
o aspektima
Astrološki aspekti su najznačajnije oružje sa kojima raspolaže astrologija kada su tumačenja horoskopa i prognoze u pitanju. Možemo ih podeliti u primarne i sekundarne (glavne i sporedne), a zatim i na dobre i loše (pozitivne i negativne)..
predikcije

Osnovna svrha astrološkog predmeta su predikcije. Kod mnogo astrologa u poslednje vreme dosta zapostavljene, predimenzionirane i preformulisane. One su krajnja tačka kojoj teži svaki profesionalni astrolog koji je ozbiljno ušao u izučavanje astrološkog predmeta. Ukoliko vam astrolog kaže da ste pozitivna i emotivno osetljiva ličnost, možda ćete imati neke koristi od toga, ali ukoliko vam kaže nemojte ni slučajno putovati tada i tada, onda to puno korisnije zvuči. Ovladati predikcijama i steći kvalitetno znanje iz ove oblasti nije uopšte lako i potrebno je mnogo rada i iskustva. Osnovne i najbitnije predikcione kategorije su: progresije, direkcije i tranziti...
Pročitajte sve o predikcijama

horoskopski_znaci

Astrologija

Natalna astrologija
Tradicionalna astr.
Medicin. astrologija
Mundana astrologija
Elekciona astrologija
Horarna astrologija
Sportska astrologija
Sinastrija
Zapadna astrologija
Indijska astrologija
Arhiva horoskopa

Horoskopi

Horoskopi političara
Boris Tadić
Aleksandar Vučić
Mladjan Dinkić
Tomislav Nikolić
Velja Ilić
Božidar Djelić
Čedomir Jovanović
Vuk Jeremić
Vojislav Koštunica
Vuk Drašković
Vojislav Šešelj
Ivica Dačić
Nenad Čanak

Horoskopi popularno
Ceca Ražnatović
Seka Aleksić
Željko Joksimović
Ana Nikolić
Tomislav Karadžić
Ratko Mladić
Branka Nevestić
Ana Ivanović
Jelena Janković
Emina Jahović
Milorad Ulemek
Saša Ćurčić
Marija Šerifović
Novak Djoković
Bin Laden
Papa Bnedikt

horoskopi poznatih »

Pojmovi vladarstva

U astrologiji svaka stvar, predmet, osobina, događaj pripadaju pod vladarstvo neke planete, znaka ili polja. Pogledajte vladarstva za sve pojmove poredjane po abecedi:

A  B  C  Č  Ć  D  DŽ  DJ

E  F  G  H  I  J  K  L  LJ

M  N  NJ  O  P  R  S  Š

T  U  V  Z  Ž

Zvezde u astrologiji

Sve bitne zvezde u astrologiji. Pročitajte o značenjima fiksnih zvezda Galaksija

zabavna astrologija
Sinastrija Astrologija odnosa
Ljubavni - uporedni horoskop
Kako osvojiti simpatiju
Kako vratiti staru ljubav
Astrologija i ljubav
Pozitivne i negativne osobine astroloških znakova
Pomoć astrologije kod izbora partnera
Slaganje horoskopskih znakova
Horoskopski znaci u seksu
Horoskopski znaci u braku
Afrodizijaci za vaš zodijački znak
Erotski horoskop
Galerija astroloških slika
Slaganje znakova u 2010
Horoskop igara na sreću 2010

Znak ili podznak
Horoskopi država i gradova
Inteligencija u horoskopu
Horoskop podznak
Horoskop i saobraćaj
Astro znaci i novac
Biseksualnost
Šta poznati misle o horoskopu?
Zanimljivosti
Parfemi i zodijak
Talismani i amajlije za zodijačke znake
Godišnji horoskop 2009
Horoskop - nova godina
Horoskop putovanja 2009
Godišnji horoskop 2010

feng shui
Feng shui za vaš dom

Feng shui na radnom mestu

Feng shui u dvorištu (vrtu)

Feng shui simboli

Feng shui kalendar

Feng shui talismani i amajlije