TV 820x570 - Majstori sportskog klađenja u Srbiji

Majstori sportskog klađenja u Srbiji

Popularnost sporta i sportskog klađenja je jako velika na prostoru Srbije i Balkana. Kladionice su na sve strane, svako se nada što većem dobitku, i iako krupni dobici nisu mngo česti, nisu ni previše retki u Srbiji. Lgično, s obzirom da tako veliki broj ljudi praktikuje sportsko klađenje.

S vremena na vreme čitamo u medijima o srećnicima koji su uložili malo novca i dobili značajne svote. Pomenućemo neke od njih i preneti njihova iskustva i savete.

Maestro

sportski trofej 300x225 - Majstori sportskog klađenja u SrbijiMlađi čitaocine ne pamte nekada popularnu sportsku prognzu, ali stariji kladioničari i jugonostalgičari je se dobro sećaju i znaju šta je značilo dobiti čuvenu trinaesticu. Maestro je jedan od dobitnika.

On živi od kladionice kao što većina živi od plate ili penzije. Za razliku od pomenute većine, Maestro umesto na posao ili po penziju ide u kladionicu i od toga pristojno živi a da nema ni dan radnog staža. Dobro, mnogi od nas znaju ljude bez radnog staža koji žive pristojno radeći razne poslove preko interneta, ali retko ko od njih ima preko 60 godina i ne radi nikakav posao.

Doduše, klađenje jeste neka vrsta posla. Nemojte misliti da Maestro tek tako popuni tiket i kasnije ode po novac. Njegova proučavanja listi traju satima, a onda uz pomoć intuicije i sreće sve to donese značajnu zaradu.

Dare

Manje upečatljiv nadimak ali jednako vredan „radnik“, možda i vredniji od Maestra jer na klađenje bukvalno gleda kao na posao. Uža specijalnost ovog profesionalca koji svoje tridesete posvećuje klađenju je tenis. Jako je zahvalan Novaku Đokoviću koji mu je doneo zaista velike sume jer Dare je na njegove pobede stavljao uloge kada je još bio na početku karijere i kada su kvote bile visoke.

Tvrdi da je u ovom „poslu“ najvažnija disciplina (osim poznavanja sporta, naravno) jer je klađenje opasna igra. Bez discipline i samokontrole se neminovno brzo gubi, zadužuje – često sa kamatama i na kraju bude više štete nego koristi. Zapravo ne bude uopšte koristi, a šteta nepopravljiva.

Tirke

lupa 300x200 - Majstori sportskog klađenja u SrbijiPoznata osoba u beogradskim kladioničarskim krugovima, kaže da je od kladionica zaradio oko pola miliona evra, takođe zahvaljujući sistematskom pristupu. Jednom prilikom je „unesrećio“ i jednu hrvatsku kladionicu.

Analizira najavljene mečeve pre nego što odabere one na koje će se kladiti, zatim upoređuje kvote radi eliminacije utakmica za koje kladionice nude veće kvote nego što je to realno, daljim promišljanjem odbaci još neke mečeve da bi na kraju došao do zanimljive kombinacije. Ipak, kaže da je sreća presudna, bez toga ne bi uspeo da dobije velike sume.

Ne ulaže mnogo i svima preporučuje male uloge.

Nemanja Vukojević

Ovaj momak je iz čiste zabave uplaćivao nekoliko tiketa nedeljno, bez ambicije da klađenje pretvori u posao. Njegova prognoza da će u svakoj od šest odabranih utakmica biti minimalno pet golova nije bila zasnovana na višesatnom proučavanju, dobitak od neverovatnih pet miliona nakon uloženih trideset dinara je jednostavno čista sreća.

Zoran Georgijević

Ne može se svakome desiti da uloži 200 dinara a završi sa 175 hiljada evra dobitka. Ovom gospodinu iz Inđije je Fortuna definitivno bila jako naklonjena.